ERENKÖY ANAOKULU

Veli Akademisi

Çevre Kolejinin anaokulu hazırlık öğrencileri için düzenlediği “Veli Akademisi” etkinliğinin bu yıl 3.sü Çevre Koleji Erenköy Kampüsü’nde gerçekleşti. Velilerin eğitim öğretim sürecini yakından tanımasını hedefleyen etkinlikte, veliler bu kez öğrenci olarak birçok uygulamalı derse katıldı.

Öğrencilerin eğitimine olduğu kadar, velilerin de eğitim öğretim süreci hakkında bilgilendirilmesine önem veren Çevre Koleji, 24 Aralık Cumartesi günü 9.30-13.00 saatleri arasında “Veli Akademisi” etkinliğini düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrenciler velileriyle birlikte uygulamalı derslere katıldılar.

İlköğretim 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin velilerine, ilkokula hazırlık süreci hakkında bilgilendirmenin yapıldığı seminerle başlayan etkinlikte, daha sonra veliler öğrencilerle birlikte okuma yazma, fen ve matematik derslerini işlediler. Veliler konuya uygun materyallerle uygulamalı dersler gördüler.

Veliler çocuklarıyla beraber uygulamalı dersler işlerken, eğitim sistemini yakından tanıma ve empati kurma şansı yakaladılar.