Bağımsız Ol Bağımlı Olma

Günümüz çocuklarının ve hatta biz yetişkinlerin de vazgeçilmez sosyal aktivitesi haline gelen sanal etkinlikler, geçmişteki tüm sokak oyunlarının ve park aktivitelerinin önüne geçmiştir. Zararlı etkilerini gördüğümüz tüm bu sanal aktivitelerle ilgili Çevre Koleji olarak bizler  “BAĞIMSIZ OL, BAĞIMLI OLMA” sloganıyla başlattığımız projemizde öğrencilerimize ve velilerimize yönelik farkındalıklar oluşturmayı hedefliyoruz.

Projemizle İlgili Gerçekleştirilen Çalışmalar;

Öğrenci ve velilerimize proje konumuzu içeren seminerler verildi.

Sene başında öğrencilerimize teknoloji kullanımı ile ilgili davranış alışkanlıklarını öğrenebilmek adına anketlerimiz uygulandı.

Anketler tüm sınıflarda değerlendirildi ve ailelere de anket linkleri gönderildi.

Anket sonuçlarında objektif ve paralel sonuçlar, bireysel geri bildirimler de göz önünde bulundurularak uygun davranış alışkanlıklarına sahip öğrenciler ödüllendirildi.

İlkokul kademesinde, proje konumuzun teması ile örtüşen bir tiyatro oyunu öğrencilerimizle buluşturuldu.

Öğrencilerimiz görsel sanatlar öğretmenleriyle birlikte yeteneklerini proje temamızla bütünleştirdikleri bir sergi hazırladılar.

İlkokuldaki öğrencilerimiz ise ailelerine vermek istedikleri mesajları kâğıda dökerek onlara mektup yazdılar.

Öğrenci Meclis Başkanı ve Başkan Yardımcılarımız liderliğindeki ortaokul öğrencilerimiz, projemizle ilgili ailelerine iletmek istedikleri mesajları içeren bir video hazırladılar.

Videoyu izlemek için linke tıklayınız.