Anaokulu Öğrencilerimiz “Filler Ve Yavruları” Konulu Dersi İşledi
ERENKÖY ANAOKULU
Anaokulu Öğrencilerimiz “Filler Ve Yavruları” Konulu Dersi İşledi

Anaokulu Öğrencilerimiz “Filler ve Yavruları” Konulu Dersi İşledi

Uygulamalı eğitim sistemine önem veren ve bu amaç doğrultusunda hareket eden Çevre Koleji, “GEMS Programı” kapsamında, anaokulu öğrencileri için doğal yaşamda öğrenme fırsatı sunan “Filler ve Yavruları” konusunu işledi.

Ekim ayı boyunca uygulamalı eğitim kapsamında gerçekleşen derslerin bu seferki konusu “Filler ve Yavruları” oldu. Çevre Koleji Anaokulları “GEMS Programı” çerçevesinde işlenen dersi, doğal yaşamda uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

Fillerin nerede yaşadıkları, nasıl beslendikleri, hortum ve kulaklarını hangi amaçlar için kullandıkları, dişlerinin boyutları hakkında genel bilgilendirmenin yapıldığı uygulamalı derste öğrencilerimiz “Fillerin Aileleri” başlığı altında oyunlar oynadı.

Uygulamalı derste ayrıca fil yavrularının ve fil dişlerinin boyu ile insan boyunu, fil ayakları ile ayaklarını ölçerek karşılaştırmalar yaptılar. Ünitede, fillerin suyu neden çok sevdikleri hakkında beyin fırtınası yaparak, birbirleriyle nasıl iletişim kurduklarına da yer verildi.

Uygulamalı dersler çerçevesinde gerçekleşen “Filler ve Yavruları” konulu ders, öğrencilerimize hayvan sevgisi aşılarken, sayısal pratiklerle de fen ve matematik becerilerini ve tüm gelişim alanlarını destekleyecek aktiviteler yapma olanağı sağladı.