ÇEVRE ORTAOKULU

3. Sınıflar “Tombiş Tekir” Çalışması

2019-2020 eğitim-öğretim yılı boyunca 3. sınıf öğrencilerimizin okuyacağı güdümlü kitaplardan ilki Tombiş Tekir’di.

Bu kitap akıcı ve sürükleyici anlatımıyla öğrencilerimizin hemen ilgisini çekti. Kimisi verdiğimiz süreyi bile beklemeden kitabı bir solukta bitirdi. Aslında yaşamın içinde fark ettikleri bir konusu vardı kitabın: Zorbalık.

Her aklına eseni yapan Tombiş Tekir kitabın ana karakteridir. Ailesi, kardeşleri, komşuları, arkadaşları ve tüm tanıdıkları yaka silkiyor ondan. Kendisine değer verenleri umursamıyor. Büyüdükçe hırçınlığı da artıyor. Zorbalıkta sınır tanımıyor. Ayrıca çok obur.

Bir dizi olay yaşanıyor. Tombiş Tekir’in kabalığı ve zorbalığı herkesi bıktırıyor. Annesi ve kardeşleri bile çaresiz kalıyor. Tombiş Tekir, beklenmedik bir şekilde yaptıklarının çevresindekileri üzüp yıprattığını fark ediyor, yaptıklarından pişman oluyor.

Bu kitap sayesinde öğrencilerimiz, zorbalığın ne kadar kötü olduğunu düşündüler, konuştular ve tartıştılar. Farkındalıkları arttı. İyiliğin değerini hatırladılar.

Kitabın değerlendirmesini yaparken gruplar oluşturduk. Bu gruplar hem birlikte çalışmayı öğrendi hem de çok güzel ürünler ortaya koydu.