ÇEVRE ORTAOKULU

5. Sınıflarımız Santral İstanbul Enerji Müzesinde

5. sınıf öğrencilerimizle “Gizemli Kutular” atölye çalışmasındaydık. Londra Bilim Müzesi tarafından geliştirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından uygulanan bir interaktif atölye çalışması olan “Gizemli Kutular” programında öğrencilerimiz 2 saat boyunca video gösterimi, çeşitli egzersizler, çalışma kâğıtları, öğrenci sunumları ile desteklenen farklı ve ilginç bir grup çalışması gerçekleştiriyorlar.

2, 3, 4, 5 Ekim ve 26, 27 Kasım tarihlerinde düzenlediğimiz bu programda öğrenciler, “Kutuların içinde neler var?” sorusunun cevaplarını bulmaya çalışırken bilim insanları gibi düşünme, gözlem yapma, teori ve hipotez oluşturma, araştırma yapma, sonuca varma süreçlerini merak ederek ve eğlenerek uygulama şansı buluyorlar.

Program sonunda geleceğin bilim insanı olabileceğini fark ettikleri ve bilimsel düşünme yöntemlerinin önemini kavradıkları için sertifika alan öğrencilerimiz, fen bilimleri dersinde öğrendikleri bilgileri uygulayarak unutamayacakları bir deneyim kazanma şansı buldular.