Çevre Koleji Karma Sanat Sergisi Başlıyor: “Farklı Zamanlar, Benzer Yaşamlar”

Çevre Koleji Karma Sanat Sergisi “Farklı Zamanlar, Benzer Yaşamlar” 16 Ocak-25 Şubat tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzesi, Assos Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor. Çevre Koleji öğrencileri sosyal bilgiler ve resim derslerinde Anadolu ve Mezopotamya Uygarlıklarına Türkçe ve İngilizce mektuplar, şiirler, karikatürler, şiirler, akrostişler yazdı; o dönemde yaşayan insanların hayatlarını maketlerle sergiledi, resimlerle anlattı. Tarihsel mirasa saygı duyan ve gelecek kuşaklara bu saygının aktarılması için elinden gelen gayreti gösteren Çevre Koleji öğrencileri, bu etkinlikle birlikte kadim uygarlıklara duydukları saygıyı tüm sanatseverlerin fark etmesini bekliyor.

FARKLI ZAMANLAR, BENZER YAŞAMLAR

Anadolu’nun suyu toprağa karıştı, kızıl çamur güneşle kucaklaştı, ılık rüzgâr okşadı, yağmurlar yıkadı. İnsan bu topraklarda uygarlığı yarattı. Bu toprağın çocukları binlerce yıldır doğadan aldıklarını el emeğiyle birleştirmeye ve sanatı kucaklamaya devam ediyor. Sanatı büyütüyor, sanattan besleniyor. Kadim uygarlıkları, atalarını saygıyla anıyor ve kültürel mirasa sahip çıkıyor. Bazen bir sokak oyununda, bazen bir eşya üzerinde, bazen bir tekerlemede, bazen bir süslemede… Bu sergide 21. yüzyılın çocuklarının atalarına gönderdikleri mesajları bulacaksınız. Mektuplar, şiirler, heykeller, kil tabletler, resimler, maketler… Frig’den Sümer’e, Hitit’ten Mısır’a bir ses duyacaksınız:

“Biz toprağız ve sonsuza kadar yaşayacağız!”