ÇEVRE ORTAOKULU

Çevre Kolejinde Seçim Heyecanı Yaşandı

21. yüzyılın yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan Çevre Koleji, “Demokrasi Eğitimi Projesi”ni öğrencilerinin bireysel gelişimi için fırsat olarak görüyor. Öğretim yılı boyunca aktif olan öğrenci meclisi çalışmalarında öğrenciler; iletişim, iş birliği, ekip çalışması, organizasyon, sunum, yönetim, liderlik, sosyal girişimcilik, planlama, topluma fayda sağlama, gönüllülük gibi yaşantılarını ve kariyerlerini zenginleştirecek deneyimleri kazanıyor.

Demokrasi Eğitimi Projesi kapsamında yürütülen bu çalışma; öğrencilere demokrasi kültürünü kazandırmayı, bireysel hak ve sorumluluklarını öğretmeyi, toplumsal ve insani değerleri fark etmelerini sağlamayı, ortak hukuk kurallarının gerekliliğini kabul etmeyi, toplumsal gelişmelere duyarlı olmayı, barış içerisinde çözümler üretmeyi, farklı kültürleri tanımayı ve onlara hoşgörü ile yaklaşmayı aşılıyor.

Çevre Koleji “Öğrenci Meclisi Başkanlık” seçimleri, gerçek seçimleri aratmadı. Sandık kurulları oluşturuldu, oy pusulaları basıldı, sandıklara oylar atıldı. Kıran kırana geçen seçim sonucunda 7B sınıfından Efe Yapıcı başkanlığa, 7F sınıfından Ceylin Aslan başkan yardımcılığına seçildi.