ÇEVRE ORTAOKULU

Çevre Koleji’nde Su Günü

“Bir su damlası olduğunu düşün hep,

Su gibi güzel, su gibi vazgeçilmez.

Ve su gibi bir hayat kaynağı olduğunu düşün.

Dünyadaki suların tek bir kuyuda toplandığını düşün, yedi milyar insanın su ihtiyacının bu kuyudan karşılandığını. Kuyudaki suyun ancak yüzde birinin içilebilir tatlı su olduğunu, üstelik kuyudaki suyumuzun her gün biraz daha kirlenmekte olduğunu, içilebilir su kaynaklarımızın giderek azaldığını düşün.

Onun için su gibi yaşatıcı, su gibi aziz ol.”

22 Mart 2019 “Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerimiz, konferans salonunda bir eylem gerçekleştirdiler. Öncelikle 2. sınıf öğrencilerimiz hazırladıkları dövizlerle sahneye çıktılar. 3. sınıf öğrencilerimiz İngilizce öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları “Water Day” şarkılarını söylediler. Ardından 4. sınıf öğrencilerimiz arasında “SU” konulu bilgi yarışması düzenlendi. Son olarak 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla “Su Günü” defilesi gerçekleşti. Ödül töreni ile son bulan etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.