ÇEVRE ORTAOKULU

Eko Okullar Toyota Biyoçeşitlilik Eğitim Projesi

2018-2019 eğitim-öğretim dönemi Eko okullar kapsamında Toyota’nın desteklediği “Büyük Bitki Araştırma Projesi”ne katıldık. Ulusal düzeyde kayıt olduğumuz projede Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının eğitim prensiplerine dayalı olarak yürütülen, Royal Botanic Garden, KEW ve Wellcome Trust adlı kurumlar tarafından geliştirilen proje basamakları 4-5-6.sınıf seviyelerindeki öğrencilerimiz tarafından titizlikle gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar koordinatör öğretmenimiz Gülnihal Yıldırım tarafından raporlandı ve raporlar sonucunda okulumuz proje katılım sertifikası almaya hak kazandı. Proje yerel biyoçeşitliliğin gençler tarafından öğrenilmesi, Avrupa Birliğinin ve Birleşmiş Milletlerin biyolojik çeşitlilik eğitimi hedeflerinin öğrenilmesini sağladı.