ÇEVRE ORTAOKULU

Nasa’daki Tek Türk Mühendis Sırrı Oğuz İle Canlı Bağlantı

NASA’daki tek “Üst Düzey Türk Yönetici ve Mühendis Sırrı Oğuz” ile NASA ve Türkiye’deki uzay çalışmaları hakkında Skype üzerinden görüştük.

Çevre Koleji 7. sınıf öğrencilerine NASA’nın sürdürmekte olduğu projelerden bahsetti ve Mars’a yolculukla ilgili merak ettiğimiz soruları yanıtladı.

First Lego League Kulübü öğrencilerimiz, Bilim Kahramanları Derneğinin bu yılki projesi olan “Uzay Serüveni” konulu proje çalışmasını Sırrı Oğuz ile paylaştılar. Proje konumuzu beğenen Türk Mühendis her zaman bu konuda destek vereceğini belirterek NASA’da görevli olan uzmanlarla projeyi paylaşacağını söyledi.

Sırrı Oğuz, Çevre Kolejinin yapmış olduğu çalışmaları bildiğini, bu tür proje çalışmalarının  desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu görüşmenin gerçekleşmesinde 7. sınıf öğrencimiz Defne Sevimay’ın katkıları yadsınamaz. Çevre Koleji Ortaokulu “First Lego League Kulübü” öğrencilerimizin gerçekleştireceği proje çalışmasına verdiği destekten dolayı Sayın Sırrı Oğuz’a teşekkür ederiz.