Türk Böbrek Vakfı Çevre Koleji Öğrencileri ile Birlikteydi

Çevre Koleji öğrencileri, gerçekleştirdikleri  proje çalışmalarını gündelik yaşama aktarabilmek amacıyla “Bilim Kahramanları Derneği”nin her yıl düzenlediği “First Lego Leauge” turnuvasına bu yıl da 7. sınıf öğrencileri ile katıldı. FLL turnuvasında 2017-2018 sezonunun teması “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu”ydu.

Öğrenciler, suyun insan yaşamındaki önemini araştırırken, böbrek nakline ülkemizde çok fazla ihtiyaç olmasından yola çıkarak çalışmalarına başladılar. Öncelikle böbrek hastaları ile görüşerek suyun hayatları için önemi hakkında bilgi edindiler. Sonrasında farklı alanlardaki uzmanların görüşlerine başvurdular.

Çevre Koleji öğrencileri görüştükleri böbrek hastalarına fayda sağlayabilmek için kermes düzenlediler. Elde ettikleri geliri “Türk Böbrek Vakfı”na bağışladılar. Türk Böbrek Vakfı yapılan çalışmadan duyduğu mutluluğu paylaşmak ve öğrencileri bilgilendirmek amacıyla 11 Ocak Perşembe günü Çevre Kolejinde öğrencilere seminer verip plaketlerini sundular.