Çevre Kolejinden Dünya Çevre Günü’nde ÇEDBİK ve TEMA’nın Kurucu Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit’e Yılın Çevre Ödülü

Çevre Koleji, her yıl öğrencilerin oylarıyla çevre sorunlarına duyarlı, çözüm üreten kurum ve kuruluşlara verdiği çevre ödülü olan “Yeşil Küre’nin” 16.sını, 30 Mayıs Çarşamba günü, doğa tutkusuyla Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne hayat veren TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit’e verdi. Ders niteliğindeki konuşmasıyla öğrencileri kendine hayran bırakan Gökyiğit, Çevre Polifoni takımı ve barkovizyon gösterilerinin ardından ödülünü Genel Müdürümüz Leyla Bilgin’in elinden aldı.

Okulumuza ve öğrencilerimize hayran kaldığını ifade eden Ali Nihat Gökyiğit sözlerine “Çevre Kolejinin çevre bekçileriyle olmaktan çok mutluyum.” diyerek başladı. Öğrencilere, endemik bitki örnekleri vererek onları bilgilendirdi. Doğal ormanın oluşmasının uzun yıllara ihtiyaç duyduğunu belirterek doğaya karşı bilinçli ve korumacı bireyler olmanın önemini vurguladı. “Doğayı üzmeyin, izleyin.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kendisine, ilerleyen yaşına rağmen bizlere vakit ayırdığı için çok teşekkür ediyor; çevreye duyarlı, vatanını seven, Atatürk’ün aydınlattığı yolda gençleri bilinçlendirmeye çalışan kişiliğinden dolayı kendisini tebrik ediyoruz.