Çevre Lisesi Milli Mücadele’nin100.Yılında Ata’nın Huzurunda

18.05.2019 Cumartesi günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında, Anıtkabir- Ankara gezisi düzenlendi. Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grubumuzla gerçekleştirdiğimiz gezi Anıtkabir ziyareti ile başladı. Anıtkabir’de düzenlenen resmi törende öğrencilerimiz Ata’mızın huzurunda mozolesine çelenk bırakıp, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak bir kez daha Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılıklarını gösterdiler.  Resmi törenin ardından rehber eşliğinde Anıtkabir Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet Müzesini gezerek Milli Mücadele ile ilgili bilgiler edindiler. Öğrencilerimiz geziyi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk istirahatgâhı olan Etnoğrafya Müzesini de ziyaret ederek tamamladılar.