ISTA Festivali - Sotogrande

Çevre Koleji lise öğrencileri 28 Ocak 2018 tarihinde 7. kez ISTA festivaline katıldılar. Sotogrande International School’da gerçekleşen festivalin konusu “Toplumla Kaynaşma”ydı. Öğrencilerimiz, sosyal ve kültürel sebepler nedeniyle toplumdan dışlanan insanların olduğu Hogar Betania’daki gençlerle çalıştılar. Öğrencilerimiz farklı ülkelerden gelen yaşıtlarıyla beraber çalışarak onlarla iletişim kurma şansı yakalayıp yeni kazanımlar elde ettiler. Festival süresince cevabını aradıkları soru “Yuva nedir?” oldu. Gençlerin bu soru için verdikleri cevaplar çok dokunaklı ve öğreticiydi. Ortaya çıkan yanıt “aile”, “ev” ve “ülke” oldu. Bu festivalin öğrencilerimizin anılarında uzun bir süre kalacağına inanıyoruz.