Denizdeki Hayat - Kendin Yap Projesi

Skills İngilizce müfredat programı dahilinde 4. sınıflarımız ve 5C sınıfı öğrencilerimiz; deniz canlıları, kirliliğin denizlere ve hayatımıza olan etkisi ve geri dönüşümü olan malzeme kullanımının önemi hakkında önemli bilgiler edindiler. Öğrencilerimiz skills öğretmenleri Elizabeth Uyar, Margaret Işıklar and Tina Arkın önderliğinde “Denizdeki Hayat - Kendin Yap Projesi”ne katıldılar. Projenin amacı, denizlerin kirliliğini önleme, deniz yaşamının biyoçeşitliliği hakkında araştırma yapmak ve geri dönüşüm malzemeleri kullanarak kendi deniz canlılarını yaratmaktı.

Öğrenciler hedeflerine ulaşmak için iki aşamayı başarıyla tamamladılar:

İlk olarak, bir deniz canlısını seçip onun hakkında bilgi topladılar. Sonra da geri dönüşüm materyalleri kullanarak seçtikleri deniz canlısını yarattılar. Okulumuzun koridorunda fotoğraf galerisi eşliğinde sergilenen bu yaratıcı projeler büyük beğeni topladı. Bu proje ile öğrencilerimiz hem İngilizce dil becerilerini hem de araştırma becerilerini geliştirdiler. Denizlerdeki yaşam hakkında bilgi edinerek, kirliliği önlemek için yeni yollar geliştirdiler.