BESLENME HİZMETLERİ

Çocuklarımızın beslenmesinde ana ilkemiz; öğrencilerimizin “yeterli ve dengeli” beslenmesini sağlamak, öğrencilerimize iyi alışkanlıklar kazandırmak ve onların beslenme konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olmaktır.

Okulumuzda ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıflara sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç kez, diğer sınıflara sabah kahvaltısı ve öğle yemeği olmak üzere iki kez servis yapılmaktadır. Yemek salonumuzda kahvaltılar ve öğle yemekleri birbirini tamamlayan bir beslenme modeli içerisinde sunulur. Öğrencilerimiz; sabah kahvaltılarına, öğle yemeğine ve ikindi kahvaltılarına öğretmenleriyle birlikte katılırlar.

Yemekler “Beslenme Uzmanı” rehberliğinde, profesyonel mutfak ekibimiz tarafından, okulumuzun mutfağında hazırlanır. Çocuklarımızın günlük beslenme planlanmasına yardımcı olmak amacıyla her ay başında aylık yemek listeleri, okul doktorumuz ve müdürlerimizin onayları alındıktan sonra velilere gönderilir.

Velilerimizden gelen öneriler ve istek doğrultusunda diyet yemek uygulaması yapılmaktadır.

Alınan malzemelerin kalitesi ve kullanılan gereçlerin hijyen açısından tümünün markalı olması, okulumuzun titizliğinin göstergesidir. ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemimiz içinde yer alan “Hijyen Kontrol Prosedürü” gereği mutfak, bulaşıkhane ve yemek salonundaki iş ve işlem basamakları standartlara uygun sürdürülmekte ve periyodik hijyen kontrolleri yapılmaktadır.