ISE
INVOLVE-SERVE-EXPERIENCE PROGRAMME

Özel Çevre Kolejinde yürütülen “INVOLVE-SERVE-EXPERIENCE PROGRAMME” (ISE) Kurum İçinde Sorumluluk Edindirme, İş Deneyimi ve Toplumsal Hizmet Programı; Öğrencilerimizde ben değil biz bilincinin gelişmesine katkıda bulunur. Toplumdaki gerçek sorunlarla tanışır ve bunlara yapıcı biçimde çözüm üretmeye çalışır. Profesyonel iş hayatlarında ve sosyal/özel hayatlarında iletişim becerileri, yapıcı bir şekilde sorun çözme ve empati kurabilme ile ilgili becerilerini geliştirir. Kendi dünyalarının dışında farklı dünyaların da var olduğunu fark etmelerini ve bilinç düzeylerinin gelişmesini sağlar. Lise hayatından sonraki hayatlarında sorumlu birer vatandaş olma yolunda ilk adımı atmalarına olanak sağlar. Öğrenciler iş deneyimi programı sayesinde kişisel kazanımlar elde eder. Çevre Koleji öğrencilerine okul içinde görev ve sorumluluk verilir. Böylece kurum içinde sorumluluk bilinci geliştirmesini sağlar. Grup içinde ekip üyesi olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirme bilincinin gelişmesini sağlar. Problem Çözme becerilerini geliştirir. Lise öğrencileri okul içinde aldıkları sorumlulukları yerine getirirken kendilerinden küçük olan sınıf seviyelerine de rol model olur.