Üniversiteye Hazırlık Çalışmalarımız

Özel Çevre Kolejinde, 9. sınıftan itibaren tüm sınıf düzeylerinde, YGS ve LYS başarısını arttırıcı çalışmalar yapılır. Bu çalışmaların bazıları direkt olarak YGS ve LYS’ye yönelik olup bazıları da dolaylı olarak YGS ve LYS başarısını destekler niteliktedir.

Bir öğrencinin başarılı bir YGS - LYS hazırlık süreci geçirebilmesi ve performansını maksimum düzeyde kullanabilmesinin temellerinin okulda atıldığının bilincindeyiz. Okulda sağlam bir temel oluşturmadan, sadece dışarıdan alınacak desteklerle çok yüksek bir YGS ve LYS başarısı elde edilemez. Bu nedenle okulumuzda akademik öğretim kalitesinden ödün vermeden YGS ve LYS çalışmaları sürdürülür.

Bir sınava tam donanımlı girebilmenin yolu iyi bir hazırlık döneminden geçer. Öğrencilerimizi YGS ve LYS’ye tam olarak hazır hale getirebilmek için öncelikle onlara YGS ve LYS sistemini tüm ayrıntıları ile tanıtırız. Öğrencilerimize ve velilerimize eğitim-öğretim yılı başında bilgilendirme amaçlı “YGS ve LYS Seminerleri” düzenleriz. Bu seminerler sonrasında sene boyunca da ihtiyaç duyan öğrenci ve velilerimize bireysel bilgilendirmeler yaparız.

Öğrencilerin YGS ve LYS’ye yönelik eksiklerinin kapatılması amacı ile ders öğretmenleri ile birebir randevulu etütler yapılır. Bu etütler, öğrenci ihtiyacına göre konu anlatımı veya soru çözümü şeklinde olabilir. Etüt çalışmaları yolu ile her öğrencinin bireysel eksikleri kapatılmış olur. Etütlerin her öğrenci ile bireysel olarak yapılması, öğrencinin öğrenme hızına ve bireysel özelliklerine göre eksiğinin kapatılmasına olanak verir. Geçen yıl başlattığımız 11. ve 12. sınıflar üniversiteye hazırlık takviye kurslarımız, bu yıl da devam etmektedir.