Tüketen Değil Üreten Beyinler Yetiştiriyoruz
Tüketen Değil Üreten Beyinler Yetiştiriyoruz

Her derste olduğu gibi bilgi teknolojileri derslerinde de Çevre Koleji olarak gelişen ve değişen çağa ayak uydurmak adına sürekli yenilikleri takip ediyoruz. Öğrencilerimizde özel bir alt yapı oluşturmak amacıyla bu gelişmeleri derslerimizde paylaşıyor ve uyguluyoruz. Kod Haftası etkinlikleri bu yıl 37 ülkede 150.000'den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Çevre Koleji Bilişim Teknolojileri Bölümü, hafta boyunca öğrencilere kodlamanın önemini ve hayatımızdaki yerini anlatan farkındalık eğitimleri düzenledi. Hafta boyunca “code.org, scratch, coderdojo” gibi platformlarda öğrencilere programlama deneyimleri kazandırılıp eğlenceli yarışmalar gerçekleştirildi.

Analitik düşünebilen ve bir olayı sonuca götürebilecek yollar ile ilgili algoritma kurabilen beyinler, hiç şüphesiz okul, iş ve sosyal hayatlarında da avantaj sahibi olacaklardır. Tüketen değil, üreten beyinler yetiştirmeyi hedefleyen Çevre Koleji, bilişim teknolojileri dersinde de bu misyonu sürdürüyor.