Uluslararası Gençlik Ödülü

Uluslararası Gençlik Ödülü, 14 ile 25 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği bir kişisel gelişim programıdır. Programın amacı; gençleri, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark yaratmalarını sağlayacak yaşam becerileri ile donatmaktır.

1956 yılında ilk kez Birleşik Krallık’ ta başlayan Ödül Programı, Türkiye’de 1994 yılında uygulanmaya başlamıştır. 126 ülke Ödül Programı’nı gençlere sunmaktadır.

Okulumuzda, ödül programı 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmaya başlandı. Bu tarihten itibaren her yıl tüm sınıf seviyelerinde öğrencilerimiz bronz, gümüş ve altın kategorilerde “Toplumsal Hizmet”, “Beceri Geliştirme” ve “Fiziksel Gelişim” bölümlerine yönelik aktivitelerini, her birine haftada 1,5 saat ayırarak yapmaktalar. Son olarak “Macera ve Keşif” bölümüne yönelik, dernek tarafından organize edilen Eskişehir kamp süreçlerine katılıyorlar.