Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması

Her yıl mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci, önemli bir uluslararası matematik organizasyonunun parçası olarak Kanguru Matematik Yarışması’na katılmaktadır.

Bu yıl Türkiye’de beşinci kez düzenlenen “Kanguru Matematik Yarışması”na ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz 61 öğrenci ile katıldık. Öğrencilerimizin 21 tanesi %5’lik dilime girip üstün başarı göstererek 4 Mayıs 2019 tarihinde yapılan final sınavına katılmaya hak kazandılar.

Yeditepe Üniversitesinde yapılan final sınavı sonucuna göre 4.sınıf öğrencilerimizden Erdoğan Edis Gözütok, 6.sınıf öğrencilerimizden Ege Ender Anaklı ve 7.sınıf öğrencilerimizden Ata Bora Ceyhan %1’lik dilime girerek üstün başarı gösterdiler.

Ayrıca 4.sınıf öğrencimiz Erdoğan Edis Gözütok, Boğaziçi Üniversitesinde yapılan ödül töreninde Türkiye 9.su olarak anons edilmiştir.

Matematik Bölümü olarak bize bu gururu yaşatan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.