Atıklar Çöp Değildir!

4. sınıf öğrencilerine fen bilimleri dersi kapsamında karışımların  ekonomik değeri ve atıkların geri dönüşümü konularını ele alan “Çevko Çocuğun Geri Dönüşüm” videoları izletildi.

Geri dönüşüm hakkında öğrencilerin ilgisini uyandırmak adına, eko okullar projesinde de değerlendirmek üzere 4. sınıf seviyesinde her sınıf için ayrı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında her hafta bir sınıfın öğrencileri, onlar için verilen başlık altında resim, şiir, bilgilendirme yazısı, materyal, üç boyutlu objeler hazırlayıp bunları fizik laboratuvarının yanında sergiledi.

Etkinlik sırasında fen bilimleri öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi yönlendirdi. 4A sınıfı cam atıkların geri dönüşümü, 4B sınıfı plastik atıkların geri dönüşümü, 4C sınıfı kompozit atıkların geri dönüşümü, 4D sınıfı kâğıt atıkların geri dönüşümü ve 4E sınıfı da metal atıkların geri dönüşümü ile ilgili çalışmalarını sergiledi. Son derece verimli ve bilinçlendirici geçen bu etkinlikler ilgiyle karşılandı.