SOSYAL SORUMLULUK

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Eğitim-öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek, hoşgörü sahibi, farkındalıkları yüksek, empati kurabilen ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla, sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz.

Önceki yıllarda yaşlılar, çocuklar ve engelliler üzerine farklı projeler üreten öğrencilerimiz, bu yıl ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine lisans eğitimlerini tamamlayana kadar devam edecek karşılıksız ihtiyaç bursu sağlamak üzere projeler üretmektedir.

Çevre Lisesinde her sınıf seviyesinden seçilen öğrencilerden oluşan sosyal sorumluluk komitesi, yıl içinde yapılacak etkinliklere ve projenin basamaklarına karar vermekte, yapılan toplantılarla projenin sağlıklı yürüyüp yürümediği kontrol edilmekte, proje rehber öğretmenlerinin koordinatörlüğünde projenin tamamlanması hedeflenmektedir. Her sınıf seviyesinde üretilen etkinliğe göre, projeye tüm öğrencilerin katkıda bulunmasına önem verilir.

Çevre Lisesi öğrencileri, “relaxing day etkinliği”, “resim ve seramik sergisi”, “yılbaşı partisi”, “yetenek gecesi” ve “spor günü” gibi çeşitli organizasyonlar düzenleyerek sosyal sorumluluk çalışmalarını yürütmektedirler.

Çevre ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz ise sosyal sorumluluk projemizi okuldaki kulüp çalışmaları ve derslerle ilişkilendirmekte, bu kapsamda, öğrenciler tarafından kulüp çalışmalarında ve ilgili derslerde hazırlanan ürünler özel günlerde ve bahar şenliğinde satışa sunulmaktadır.

Sosyal Sorumluluk Komitemiz, projelerinde, Okul Aile Birliklerimiz ile iş birliği içinde çalışmaktadır. Bu sayede velilerimizin de desteği alınarak projelerimizin daha fazla kişiye ulaşması sağlanmaktadır.