REHBERLİK SERVİSİ

2023-24 EĞİTİM YILI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ BROŞÜRÜ

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, öğrencilerin kendilerini tanımalarına, akranlarıyla ve yetişkinlerle ilişkilerinde uygun iletişim dili kullanarak kendilerini doğru ifade edebilmelerine, gelişimsel süreçlerde sağlıklı bir şekilde ilerlemelerine, ihtiyaç duydukları alanlarda doğru temaslarla problem çözme becerilerini kullanmalarına alan yaratacak şekilde güçlenmelerine ve özgün kişiliklerini keşfetmelerine destek olur.

Rehberlik Servisimizce öğrencilerimizin; sosyal-duygusal, bilişsel, fiziksel gelişim süreçleri izlenir; bireysel farklılıklar ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak ihtiyaç hâlinde gerekli müdahalelerle güçlendirme çalışmaları yapılır. Akademik süreçlerde, öğrencilerin sahip oldukları potansiyelleri doğru kullanmaları, zaman yönetimi kazanmaları ve çalışma alışkanlıklarını güçlendirici bilgilendirme ve planlama çalışmaları yapılır.

Çevre Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi:

ÖNLEME, DESTEK, SÜREÇ YÖNLENDİRME ve GELİŞİM REHBERLİĞİ çerçevesinde yardım sağlar.

Ana Hedeflerimiz Öğrencimizin,

• Kendini tanıması,
  • Çevresi ile olumlu ilişki geliştirmesi,
  • Problem çözme, karar verme, sorumluluk alma ve öz yönetim becerilerini geliştirmesi,
  • Ergenlik dönemi özelliklerine dair bilgilendirilmesi, farkındalık kazanması,
  • Bir üst eğitim kurumuna geçişi için motivasyon kazanması, hedefini belirlemesi, zamanı doğru kullanması, sınav taktiklerine hâkim olması ve sınava hazırlık sürecinde ihtiyaçlarına göre desteklenmesi

Rehberlik Servisi olarak çalışmalarımızda öğrencinin yararı gözetilerek okul- veli iş birliği esas alınır.

Çalışmalarımız Öğrencilerimizle,

1. Oryantasyon,
  2. Akran ilişkileri,
  3. Duygularının farkında olma ve doğru ifade edebilme,
  4. Etkili öğrenme ve çalışma
  5. 5 ve 6. sınıflarda ergenlik dönemi değişiklikleri hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan “Büyüyorum Gelişiyorum” eğitimi
  6. 8. sınıflarda LGS’ye hazırlık sürecini destekleyici bireysel hedefli toplantılar
  • Sınav kaygısı ve stresle başa çıkma

Velilerimizle,

• Veli görüşmeleri,
  • Veli atölyeleri,
  • Veli Akademisi,
  • Bültenler – Uzman görüşü

Alanında uzman konukların katılımıyla düzenlenen Etkin Ebeveyn Seminerleri olarak planlanmıştır. Bu bağlamda bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz seminerlerimiz:

2022-2023 Dr. NEVİN DÖLEK – "Deprem Sonrası Çocuk ve Ergenlere Destek Olmak"

2022-2023 Dr. Neslihan Zabcı - Etkin Ebeveyn Tutumları

2022-2023 Prof. Dr. SELÇUK ŞİRİN – 21. yy.da Ebeveyn Olmak

2021-2022 Doç. Dr. YAVUZ SAMUR – Teknoloji Çocuğum ve Ben

2021-2022 Prof. Dr. Ayşe Bilge SELÇUK -Normalleşme Sürecinde Etkili Ebeveyn Tutumları

2021-2022 Doç. Dr. YAVUZ SAMUR – 10 Okunmamış Mesajınız Var

2020-2021 Dr. Neslihan Zabcı- Uzaktan Eğitimde Anne baba Olmak

2019-2020 Dr. Özgür Bolat- Korona Döneminde Ebeveyn Olmak

2019-2020 Dr. Özgül Bolat- Yetenek Nasıl Gelişir?

2018-2019 Dr. Neslihan Zabcı – Bebeklikten Ergenliğe Kapsayıcı Ebeveynlik ve Akademik Alana Etkileri