Atmadık Andık
Atmadık Andık

Çevre Koleji öğrencileri atık maddelerden lamba tasarlayarak ressam Abidin Dino’yu andı. Her yıl atıkların geri dönüşüme kazandırılması için “Eco-Schools” kapsamında gerçekleştirilen projeler çerçevesinde Çevre Koleji öğrencileri bu yıl bir lamba tasarlayarak ressam Abidin Dino’yu andılar.

Matematik Bölümü ve Resim Bölümünün ortak gerçekleştirdiği projede Çevre Koleji öğrencileri “Atık maddelerin geri dönüşüme kazandırılması konusunda farkındalık yaratmak için ne yapılabilir?” sorusundan yola çıkarak atık bardaklardan lamba tasarladılar.

Matematik Bölümünün geri dönüşümün önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında okul çapında plastik, kâğıt ve evsel atık gibi sınıflandırmalar yapılarak her çeşit çöpten ne kadar toplandığı belirlenmişti. Bu yıl ise atık maddelerin sınıflandırılarak sayılmasının ardından elde edilen sayısal verilerle okulumuzun ürettiği çöp miktarında azalma olduğu belirlendi.