Bilişim Haftası Etkinlikleri
Bilişim Haftası Etkinlikleri

Bilişim Haftasında öğrencilerimiz yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sunma fırsatı buldu. Öğrencilerimiz, tiyatro gösterisinden uçuşan parmaklar yarışmasına, arttırılmış gerçeklikten programlamaya, hologramdan STEM projelerine kadar birçok konuda çalışmalarını sergiledi.

Bilişim Teknolojileri Bölümü olarak öğrencilerimizi bilime yönlendirmek, onların düşünme becerilerini geliştirmek, teknolojide sadece tüketen değil, üreten nesiller yetiştirmek amacıyla geliştirdiğimiz eğitim programını, sergimizde öğrenci performansları ile taçlandırdık.

Öğrenciler,  çalışmalarında programlama, algoritma tasarımı, desen tanıma, desen genelleme ve soyutlama gibi beceriler ile neden-sonuç ilişkisi kurma, analitik düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini kullanarak  çalışmalarını arkadaşlarıyla paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığının kodlama dersini, ilk ve ortaokul müfredatına almayı tartıştığı şu günlerde Çevre Koleji öğrencilerimizin kendi tasarladıkları ve kodladıkları oyunları incelemek ise ayrıca heyecan vericiydi.

Sergiden görüntüler için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.