Büyük Bitki Araştırma Projesi

Çevre Koleji bu yıl “Eko Okullar” kapsamında “Büyük Bitki Araştırma Projesi”ne ulusal düzeyde kayıt oldu. 9-11 yaş grubunda sürdürülecek olan proje 5 yıl boyunca devam edecek.

Yerel biyolojik çeşitliliği koruyan ve tanıtan gençler yetiştirmek, “Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi”nin prensiplerine uygun bilimsel kaynaklar geliştirerek öğretmenlerin biyolojik çeşitlilik ile ilgili eğitim aktiviteleri yapmalarını sağlamak, Kew (İngiltere Merkezli Doğa Koruma Kurumu) ve FEE’nin (Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı) prensiplerini tanıtmak, Avrupa Birliğinin ve Birleşmiş Milletlerin biyolojik çeşitlilik eğitimi hedeflerinin öğrenilmesini sağlamak, FEE’nin okul programlarının bir parçası olacak şekilde bir modül oluşturmak gibi önemli amaçları olan projenin ilk ayağında; öğrencilerimize, seçilen hayvan ve bitkilerin görsellerini vererek onlardan bu canlıları tahmin etmelerini istedik. Bunun sonucunda yapılan anketleri Eko Okullar’a gönderdik.