Çevre Koleji 15. Bilim Fuarı
Çevre Koleji 15. Bilim Fuarı

Çevre Koleji 15. Bilim Fuarı 25 - 26 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. İlköğretim 4. sınıftan 8. sınıfa kadar 151 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen fuarda 79 proje sergilendi.

25 Mayıs tarihinde, Çevre Koleji Genel Müdürümüz Sayın Leyla Bilgin, Okul Müdürümüz Şebnem Kanmaz ve Lise Müdürümüz Yeşim Kirman’ın katılımıyla Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılışı yapan Ortaokul Müdürümüz Şebnem Kanmaz öğrencilerimize ve velilerimize “İlköğretim 4. sınıftan 8. sınıflar seviyesine kadar yüzü aşkın öğrencinin çabalarıyla hazırlanmış, birbirinden değerli projelerin sergileneceği 15. Bilim Fuarı’nın açılışını yapmaktan dolayı çok mutluyum. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum.” sözleriyle seslendi.

İlköğretim ve ortaokul öğrencilerimizin gezdiği Bilim Fuarı birbirinden ilginç ve başarılı projelerle Çevre Koleji Fuaye Salonu’nda sergilendi. Projeler, Fen ve Teknoloji öğretmenlerimizin değerlendirmeleri sonucu 5, 6, 7 ve 8. sınıflar kategorisinde 1, 2 ve 3. lük dereceleri olarak belirlendi.

Fuar,  2. gün konferans salonumuzda düzenlenen törenle tamamlandı. Törene veliler, projeleri ile fuara katılan öğrenciler,  4, 5, 6 ve 8. sınıf öğrencilerimiz, idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı.

Törene “Havayı Koklayan Adam” olarak tanıdığımız, Meteorolog Bünyamin Sürmeli konuşmacı olarak katıldı. Bünyamin Sürmeli yaptığı konuşmada “Çevre Koleji Bilim Fuarları, birbirinden değerli projelerin sergilenmesine olanak sağlayan bir önemli bir organizasyon. Öğrencilerin proje çalışmalarına yönlendirilmesi ve bu çalışmaları böyle bir atmosferde sunabilmeleri çok büyük bir şans. Çevre Kolejine böyle çalışmalara verdiği destekler ve nazik davetleri için teşekkür ederim. Hazırlanan projelerin her biri birbirinden değerli, emeği geçen öğrencileri ve öğretmenleri kutluyorum”. dedi.

Bünyamin Sürmeli ayrıca, “Dünyamızı ne kadar tanıyoruz?” temasından yola çıkarak Dünyamızın ne kadar güçlü olduğu, yaşadığımız ekosistemin çok fazla canlı türüne ev sahipliği yaptığı konularında öğrencilerle soru cevaplar ile sohbet etti. Kullanım alışkanlıklarımızın hem Dünyamızı, hem de bizlerin yaşam alnında yaşayan diğer canlıları nasıl etkilediğinden bahsetti. Bünyamin Sürmeli, konuşmasını ihtiyacımız kadarını tüketip, yaşam alanımız Dünya’yı daha iyi tanımamız gerektiğini vurgulayarak sürdürdü.

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Berna Kızılgüneş, Ortaokul öğrencisi 7. sınıf öğrencilerimiz Ayşenaz Çelikler, Anzel Ergüneş ve Özenç Emirleroğlu, seslendirdikleri şarkılar ile tüm katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 6. sınıfı öğrencilerinden oluşan modern dans ekibimiz Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yeliz Hoşver’in koordinatörlüğünde 2 koreografi sergileyerek Bilim Fuarımızı renklendirdi.

Bilim fuarı ödül töreninde 1, 2 ve 3. olan öğrencilerimiz madalya, başarı belgeleri ve hediye çekleriyle ödüllendirildi. Dereceye giren projeler ve öğrencilerimize ait liste aşağıdaki gibidir.

ÇEVRE KOLEJİ 15. BİLİM FUARI PROJE LİSTESİ

8. SINIF PROJELERİ