Çevre Koleji 17. Bilim Fuarı ve Bilim - Teknoloji Haftası Etkinlikleri

Çevre Koleji 17. Bilim Fuarı ve Bilim-Teknoloji Haftası 8 - 14 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İlköğretim 4. sınıftan 8. sınıfa kadar toplamda 750 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler bir hafta süre ile gerçekleştirildi.

Bilim ve Teknoloji Haftası’nda öğrencilerimize bilimsel düşünme süreçlerini öğretebilmek, deneyerek-gözlemleyerek nitel ve nicel gözlemler yapmalarını sağlamak, kendilerini ifade edebilme becerilerini arttırmak en büyük hedefimizdir. Bizler; sorgulayan, çözüm arayışını bilimsel süreçleri kullanarak sonuçlandırabilen bireyler yetiştirmek isteğindeyiz.

Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri ile bu hedefin gerçekleştirilebilmesi amacına yönelik proje sunumları, deney içerikli atölyeler, bilgi yarışması ve söyleşiler hazırlandı. 8-14 Mart haftasında yapılan etkinlikler ve seviyeler aşağıdaki gibidir.

1. Gün 08.03.2018            Bilim Fuarı Proje Sergisi                                                                (5-6. Sınıflar)

2. Gün 09.03.2018            8. Sınıflar Prof. Dr. Meltem Erinçmen Kanoğlu Söyleşisi      (8. Sınıflar)

3. Gün 12.03.2018            CRODA Kimya Deney Çalışması                                                   (4. Sınıflar)

4. Gün 13.03.2018            7. Sınıflar Bilim Yarışması                                                                (7. Sınıflar)

5. Gün 14.03.2018            Onur Konuğumuz Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül ve

Öğrencimiz Mert Akyürekli ile Söyleşi ve Ödül Töreni (6-7. Sınıflar)

1. Gün: 5-6. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı; merak duygusu ile beslenmiş bilimsel çalışmalardan oluşan 53 projenin sergisi, Fuaye alanında gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin çalışmalarında sergiledikleri yaratıcılık ve bakış açısı, deneyimlerini fuarımızı ziyaret eden konuklarımız ve bizler ile paylaşmadaki becerileri büyüleyiciydi. Hazırladıkları projelerle derece alan öğrencilerimiz ve projelerine ait liste aşağıdaki gibidir:

ÇEVRE KOLEJİ 17. BİLİM FUARI DERECE ALAN PROJE LİSTESİ

5. SINIF PROJELERİ

ALDIĞI

DERECE

PROJENİN ADI

ÖĞRENCİNİN ADI/SOYADI

DANIŞMAN

ÖĞRETMEN

ÖĞRENCİNİN

SINIFI

ARABALARIN ISINAN LASTİĞİNDEN VEYA MOTORUNDAN ELEKTRİK ÜRETEBİLİR MİYİZ?

EMRE YILMAZ-ARDA ÖZBEY

HANDE ALÇİN

5C

PETROL YOK EDİCİ  (ELEKTRİK GEREKLİ)

ŞEVVAL NUR YAYLALI- DENİZ EDA BİLEN

ÇAGAN TÜRKOĞLU-ÖMER ENES TEKİN-ATA BORA CEYHAN

BERNA KIZILGÜNEŞ

6E

2. Gün: 8. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla Prof. Dr. Meltem Erinçmen Kanoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirdik.Öğrencilerimizin kitaplarını okuduğu konuğumuz ile yaptığı söyleşide, özellikle toprak oluşumu ile ilgili edindiklerin bilgiler oldukça kalıcı olacağına inanıyoruz.

3. Gün: 4. sınıf öğrencilerimizi CRODA Kimya firmasından gelen eğitmenlerle buluşturduk. Kimya laboratuvarımızda gerçekleşen çalışmada öğrencilerimiz ile bilimsel süreçleri basamaklarını kullanarak, deneyerek, ölçümler yaparak, sonuçlar çıkartarak gözlemlerini paylaştılar.

4. Gün: Konferans salonumuzda 7. sınıf öğrencilerimizin yarıştığı bilim yarışması yapıldı. Her sınıftan üçer öğrencinin oluşturduğu toplam altı takım birbiriyle hem bilgilerini hem de becerilerini yarıştırdı. Tüm sınıflarımız sorulan soruları cevaplamanın yanında takım çalışması, tasarım ve yaratıcılık becerilerini de yarıştırdı.

5. Gün: Bilim Fuarı proje sergisine katılmış 5. sınıf öğrencilerimiz ve 6-7. sınıf öğrencilerimizin katıldığı, onur konuğumuz Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül ve öğrencimiz Mert Akyürekli ile söyleşi gerçekleştirildi.

Konuğumuz Mustafa Oral ÖNCÜL, okulumuzun gerçekleştirdiği bu etkinliğin öğrencilerin bilim ve araştırma ile ilgili ufuklarını açtığını ve bunun en iyi örneklerinden birinin de Mert Akyürekli olduğunu ifade etti. Mert Akyürekli ise ilk projesini 6. sınıfta Bilim Fuarı Haftası’nda okulumuzda yaptığını, bu günlere geleceğini hayal etmediğini aktardı. Bu deneyimin izleyici öğrenciler için gerçek bir örnek olduğunun altını çizdi. Öncelikle okulunu ve ülkesini temsil etmenin verdiği gurur ve mutluluğu öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimiz için önemli bir ilham kaynağı olduğuna inandığımız Mert AKYÜREKLİ’nin yaptığı konuşmanın okulumuzdan yeni bilim insanlarının çıkmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Onu bir kere daha kutluyor, bizimle olduğu için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dekan Yardımcısı Sayın Mustafa Oral ÖNCÜL, çalışmalarımızı ve öğrencimiz Mert Akyürekli’yi bir kere daha tebrik ederek okulumuzdan ayrılırken destekleri bizlere gerçekleştireceğimiz diğer hedefler için güç verdi. Söyleşiler ve etkinlikler sırasında   öğrencilerimizin gözlerinde de gördüğümüz heyecan ve bilimle buluşmanın mutluluğu da  bizleri ayrıca gururlandırdı.

Gerçekleştirilen etkinliklerde performans gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, Bilim Fuarı ve Bilim - Teknoloji Haftası’nın gerçekleştirilmesinde emeği geçen, öğrencilerimizi destekleyen fen bilimleri öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.