BASKETBOL

Cumartesi / Pazar

Büyük grup saatleri: 10.30–11.30

Küçük grup saatleri: 11.30–12.30

NEDEN BASKETBOL: Basketbol son yıllarda en çok tercih edilen spor dallarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun temelinde yatan nedenlerden biri; ailelerin çocuklarının sağlıklı, kişilikli ve sosyal çevresiyle uyumlu bir birey olmasını istemesidir.
Basketbol, küçük yaşlardan itibaren çocukların fiziksel ve sosyal yönden gelişmesine yardımcı bir spor dalı olarak gösterilmektedir.
Bu aşamada çocukların küçük yaşlarda spora başlaması; bir ekip içinde koordine olması, takım ruhunu kazanması, paylaşmayı öğrenmesi ve ilişkilerinde girişimci yönünün gelişmesini sağlayacaktır.
Böylece çocuklarımız, yaşama attıkları bu küçük adımlarla geleceğe özgüven dolu, ileriyi düşünebilen, geniş ufuklara sahip bireyler olarak hazırlanmaktadırlar.
Siz de bizimle aynı düşünceleri paylaşıyorsanız, erkek öğrencilerimiz açtığımız basketbol kulübü seçmelerine katılabilir.

ÇEVRE BASKETBOL SPOR KULÜBÜ

Kuruluş Amacı

Çevre Basketbol Spor Kulübü, 2009 yılının ilk yarısında yaşama geçerek 6–16 yas grubu çocuk ve gençlere; spor ruhunu, spor ahlakını öğretebilmek, çocukların ve gençlerin sosyal fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak, gençleri spor yolu ile eğitmek, kendi ayakları üzerinde durabilen ve Türk sporunda başarılara imza atacak sporcular yetiştirmek ve gençlerimizi hayata güçlü bireyler olarak hazırlamak amacıyla kurulmuştur.

Felsefe

Çevre Basketbol Kulübü, ebeveynler için dünyanın en değerli çiçeklerinin çocukları olduğunun bilincindedir. Aileler çocuklarının geleceğine yönelik planlar ve yatırımlar yaparken amaçları; kişilikli, özgüven sahibi, çalışkan, üretken, ne istediğini bilen ve  “Farkındalığı’’ yakalamış çocuklar yetiştirmek isterler. Çevre Basketbol da yaşam maratonunda çocuklara ve gençlere destek olmak ve rehberlik etmek görevi ile yola çıkmıştır. Üretimimizin temel  felsefesi;sporun iyi bireyler yetiştirmek yolunda bir amaç değil araç olduğunun  bilinciyle hareket etmektir. Çocuk ve gençlerimize, gelecekte onlara yararlı olacak gerekli yaşam tecrübesini kazandırmak onları takım ruhu ve toplum bilincine uygun bireyler olarak geleceğe hazırlamaktır.

Faaliyet Yapısı

Çevre Basketbol ekibi olarak, 6–16 yaş arasındaki çeşitli yetenek ve becerilere sahip, dinamik, kimlik arayışı içinde olan toplumun kendisi için ön gördüğü şimdiki ve gelecekteki rolleri kavramaya çalışan yeni davranış ve alışkanlıklar edinebilecek genç insanları yöneltmek onlara rehberlik yapmaktır. Bu nedenle faaliyetlerimizin çocuk ve gençlerin gelişimi için ve onların istekleri, keyif aldıkları çalışmaları yapacakları güvenli bir ortam sağlamaktan ve yaşayarak öğrenme fırsatı sunmaktan geçtiğine inanıyoruz. Çalışmalarımız aşağıda belirtilen 4 alanda yapılmaktadır.

• Basketbol okulları,
  • Basketbol kulübü takımları,
  • Kamplar,
  • Sanat ve kültürel faaliyetler.

Tarihçe

Çevre Basketbol Spor Kulübü 2009 yılında 6–16 yas grubu çocukların ve gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak, onları kendi ayakları  üzerinde durabilen, özgüven sahibi güçlü bireyler olarak yetiştirmek ve hayata hazırlamak için kuruldu. 2008–2009 sezonunda ise; Minik, Küçük, Yıldız Erkek Takımlarıyla beraber yeni sezona hazırlanacaktır.

ÇEVRE BASKETBOL SPOR KULUBU & ÇEVRE BASKETBOL OKULLARI

• Küçük  yastaki çocuklara basketbol  sporunu  sevdirmek,
  • Dürüst, disiplinli ve ilkeli sporcular yetiştirmek,
  • Düzenlenecek şenlik ve organizasyonlarda  basketbol sporuna olan ilgiyi artırmak.

Vizyonumuz
  • İlerleyen  yıllarda, basketbol sporuna kendine yer edinmiş  köklü, büyük kulüpler seviyesine gelerek milli takıma oyuncular yetiştirmek,
  • Basketbol sporuna, yarının yıldızlarını  kazandırmak, basketbol sporuna  hizmet vermek.

Çevre Spor Kulübü Basketbol takımlarımız, aday, minik ve küçük erkek takımlar faaliyet göstermektedirler. Bu takımlardan minik takımımız junior ligde, küçük takımımız ise federasyon liginde müsabakalara katılmaktadırlar. Okul takımlarımızda Cuma günleri çalışmalarını yapmaktadırlar.

ADAY TAKIM (Salı/Perşembe günleri çalışmalarını sürdürmektedir.)
  1. BORA COŞKUN
  22. EFE MERT FIRAT
  23. KAYRA DEMİRCİ
  24. ALİ BALDENER

MİNİK TAKIM (Salı/Çarşamba/Cuma günleri çalışmalarını sürdürmektedir.)

1. AREL DORUK ORHAN
  2. DORUK YAZGAN
  3. DEHA ÇOKBAĞLAN
  4. AHMET ÇAĞAN GÜLEÇ
  5. DORA EROL
  6. BORA TOKER
  7. BERAT NALÇACI
  8. ÖMER ÇANKAYA
  9. CAN YILMAZ
  10. MEHMET EFE AKTAN
  11. POYRAZ COŞKUN
  12. ERENALP GÖKDERELİ
  13. TOLGA TANSÖKER
  14. ALİ GÜÇ
  15. ALİ EMRE KAPLAN
  16. EMİR AĞAR
  17. EFE ERENEL

KÜÇÜK TAKIM (Çarşamba/Perşembe/Cuma günleri çalışmalarını sürdürmektedir.)

1. ATAHAN ÜLGER
  2. ARDA ÇEVİKER