First Lego League Kulubü

“Bilim Kahramanları Derneği”nin düzenlemiş olduğu FLL turnuvasında 2017-2018 sezonunun teması “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” olarak belirlendi. Çevre Koleji olarak öğrencilerimizin proje çalışmalarını gündelik yaşama aktarabilmelerini amaçlıyoruz.

Bu yılki turnuvaya şubat ayında katılacağız. Turnuva kapsamında suyun insan yaşamındaki önemini araştıracağız. Bu noktada, ülkemizde çok fazla kişinin böbrek nakline ihtiyacı olduğundan yola çıktık. Çalışmalarımıza böbrek hastalarının ve alanında uzman kişilerin görüşlerine başvurarak başladık.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda, öncelikle böbrek hastalılarında olmak üzere farklı alanlarda da kullanılabilecek kart okuma sistemli bir cihaz geliştirdik. Ayrıca Böbrek Vakfına katkı sağlamak amacıyla da okulumuzda kermes düzenleyerek öğrencilerimizle birlikte bağışta bulunacağız.