Matematik Olimpiyatlarına Büyük İlgi
Matematik Olimpiyatlarına Büyük İlgi

Çevre Koleji Matematik Bölümü tarafından yıl bu yıl 14.sü gerçekleştirilen “Matematik Olimpiyatları”nın kazananları belli oldu.

Öğrencilerin öz güvenlerini ve yorumlama becerilerini artırmak, çabuk düşünebilme ve karar verebilme yeteneğini geliştirmek, geleceğin matematikçilerini keşfetmek için her yıl düzenlenen “Matematik Olimpiyatları”nın 14.sü 2-4 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi.

Velilerin de davetli olduğu yarışma Çevre Koleji konferans salonunda gerçekleşti.  Her seviyede yapılan ön elemelerde başarılı olan öğrenciler, ardından finallere katılmaya hak kazandı. Derece alan öğrencilere ise katılım sertifikası ve madalya verildi.

Yapılan final yarışmaları sonucunda;

4. sınıflarda birinci Egeberk Kum, ikinci Bartu Kerem Öğüt, üçüncü Berk Endil oldu.

5. sınıflarda ise birinci Ömer Enes Tekin, ikinci Orkun Çınar Yılmaz, üçüncü Defne Okur oldu.

6. sınıflarda birinci Yiğit Haznedaroğlu,  ikinci Tuna Yavuz,  üçüncü Sinan Mert Ekşi  oldu.

7. sınıflarda birinci Şükrü Ege Yücel,  ikinci Efe Yılmaz,  üçüncü ise Arda Aydemir oldu.

8. sınıflarda birinci Emir Kızıltan,  ikinci Teoman Soydan, üçüncü ise İpek Demirel oldu.