SEMPOZYUM

6. Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu

Değerli Meslektaşlarımız,

Her yıl eğitime dair yeni ufuklar aramanın heyecanıyla düzenlediğimiz “Çevre Koleji Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu’nun” altıncısı, bu yıl, 4 Ocak 2020 Cumartesi günü tarihinde gerçekleştirilecektir.

Bulunduğumuz bir yerden, kolaylıkla dünyanın öbür ucuna erişebildiğimiz; aradığımız her tür bilgiye, anında ulaşabildiğimiz; zamanın dışında, mekânın ötesinde bir yerlerde; zamansız mekanlardayız artık.

Zaman ve mekân koşullandırmasını aşmayı başararak yaşadığımız bilişim çağında artık çok farklı yaşam ortamları ve farklı ihtiyaçlar söz konusudur şimdi. Bundan dolayıdır ki eğitime dair mevcut yapıların da yeniden değerlendirilmesi, günümüz nesillerine uygun olabilecek şekilde bilinen kalıplarının dışına çıkması gerekliliği kaçınılmaz olmaktadır. Bu bakış açısıyla, bilinenin aktarımı yerine, bilinmeyene hazırlayan; öğretmeden çok öğrenmenin öne çıktığı yepyeni bir eğitim anlayışı ile insanlığın ön görülemeyen geleceğe yönelik yetkinlikler kazanması gerektiği anlaşılmaktadır.

Zaman ve mekândan bağımsız yeni nesil eğitim yaklaşımlarında bireye özgü ve yaşam boyu süren eğitim tasarımları oluşmaya başlamış, yaşamın içinde her an, her yerde gerçekleşebilen eğitim olasılıklarının doğru değerlendirilmesi ve bireyler tarafından iyi amaçlar için yönlendirilebilmesi, eğitim bilimlerinin yeni odağı olmuştur.

Bu yıl “Eğitimde Zamansız Mekanlar” konulu sempozyumumuzu bu düşünceler etrafında belirlerken, zamanın ve mekânın ötesinde yapılandırılabilecek nitelikli ve yaratıcı eğitim olanaklarını beraberce irdelemek istedik.

Sempozyumumuzda sizleri de aramızda görebilmeyi arzu eder, çalışmalarımızın tüm katılımcılarımız için verimli ve keyifli geçmesini ümit ederiz.

Sevgi ve saygılarımızla,

Hazırlık Komitesi