Proje ve Etkinlikler

Proje ve Etkinlikler

4. sınıf öğrencilerimiz MATBEG sınavlarına katılmaktadır. MATBEG, öğrencilerin birer “yaratıcı problem çözücü” olmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen ve içerisinde her sınıf düzeyine göre ayrı ayrı, farklı türde ve sayıda sıra dışı problemlerin bulunduğu, ilk ve ortaokul düzeyi için geliştirilmiş bir uygulamadır.

İlk okulun tüm seviyelerindeki öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak Kanguru sınavlarına da katılım sağlamaktadır. Kanguru sınavı, özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesini hedeflemektedir.

Bunların yanında öğrencilerimizin Türk Zekâ Vakfı, İstanbul Bilim Olimpiyatları gibi yarışmalara katılımları desteklenmektedir.

Dünya Pi Günü, Matematik Günü olarak müze gezileri, yarışmalar ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Öğrencilerimiz Çevre Yayınları, dijital kaynaklar, kazanım odaklı ek kaynaklar, beceri temelli ek kaynaklar, matematiksel oyunlar ve laboratuvar etkinlikleri ile bireysel farklılıklarını besleyecek şekilde desteklenmekte, deneme sınavları ile gelişimleri takip edilmektedir.