Çatalhöyük Sergisi

6. sınıf öğrencilerimiz, sosyal bilgiler dersinin “Geçmişten Günümüze Yerleşme” konusuyla bağlantılı olarak Konya’da bulunan Çatalhöyük yerleşkesini, yapmış oldukları maketlerle sergileme fırsatı buldu. Çalışmaları yaparken amacımız, konularımızı hem öğrencilerimizin gözünde somutlaştırabilmek hem de akılda kalıcı hâle getirmekti.

Çatalhöyük, günümüzden yaklaşık 9000 yıl önce kurulmuş bir yerleşim alanıdır. Bu alanda vahşi hayvanlardan korunmak amacıyla evler birbirine bitişik olarak oluşturulmuştur. Evlere girişler ise merdivenler yardımıyla çatılardan yapılmaktadır. Evlerin iç kısımlarında ise öküz başlarına rastlanabilmektedir. Bu durum bizlere, bu dönemde yaşayan halkın hayvanlara ve doğaya saygı duyduklarını göstermektedir.