Çevre Kolejinde Seçim Heyecanı Yaşandı

21. yüzyılın yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan Çevre Koleji, “Demokrasi Eğitimi Projesi”ni öğrencilerinin bireysel gelişimi için fırsat olarak görüyor. Öğretim yılı boyunca aktif olan öğrenci meclisi çalışmalarında öğrenciler; iletişim, iş birliği, ekip çalışması, organizasyon, sunum, yönetim, liderlik, sosyal girişimcilik, planlama, topluma fayda sağlama, gönüllülük gibi yaşantılarını ve kariyerlerini zenginleştirecek deneyimleri kazanmaktadır.

Demokrasi Eğitimi Projesi kapsamında yürütülen bu çalışmanın amaçları: Öğrencilere demokrasi kültürünü kazandırmak, bireysel hak ve sorumluluklarını öğretmek, toplumsal ve insani değerleri fark etmelerini sağlamak, ortak hukuk kurallarının gerekliliğini kabul etmek, toplumsal gelişmelere duyarlı olmayı, barış içerisinde çözümler üretme, farklı kültürleri tanıma ve onlara hoşgörü ile yaklaşmayı aşılamaktır.

Çevre Koleji “Öğrenci Meclisi Başkanlık” seçimleri, gerçek seçimleri aratmadı.
Sandık kurulları oluşturuldu, oy pusulaları basıldı, sandıklara oylar atıldı.

Kıran kırana geçen seçim sonucunda 7-F sınıfından Pelin BUDAK başkanlığa, yardımcılığına ise 7-D sınıfından Şükrü Ege YÜCEL getirildi.