Çevre Kolejinde Seçim Heyecanı Yaşandı

Çevre Kolejinde gelenekselleşen “Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimleri” 2017-2018 eğitim öğretim dönemi için de gerçekleşti. Sandık kurulları oluşturuldu, oy pusulaları basıldı, sandıklara oylar atıldı; seçim heyecanı gerçek seçimleri aratmadı.

Kıran kırana geçen seçim sonucunda 7-D sınıfından Elif Ozan Başkanlık görevine seçilirken, Başkan Yardımcılığına ise 7-C sınıfından Kemal Can Karaçaylı getirildi.

21. yüzyılın yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan Çevre Koleji, “Demokrasi Eğitimi Projesi”ni öğrencilerinin bireysel gelişimi için fırsat olarak görüyor. Öğretim yılı boyunca aktif olan öğrenci meclisi çalışmalarında öğrenciler; iletişim, iş birliği, ekip çalışması, organizasyon, sunum, yönetim, liderlik, sosyal girişimcilik, planlama, topluma fayda sağlama, gönüllülük gibi, yaşantılarını ve kariyerlerini zenginleştirecek deneyimler kazanıyor.

Demokrasi Eğitimi Projesi kapsamında yürütülen bu çalışmayla; öğrencilere demokrasi kültürünü kazandırmak, bireysel hak ve sorumluluklarını öğretmek, toplumsal ve insani değerleri fark etmelerini sağlamak, ortak hukuk kurallarının gerekliliğini kabul etmelerini sağlamak, toplumsal gelişmelere duyarlı olmayı, barış içerisinde çözümler üretmeyi, farklı kültürleri tanıma ve onlara hoşgörü ile yaklaşmayı aşılamak amaçlanıyor.