YURTDIŞI EĞİTİM

Çevre Lisesi, öğrencilerimizi Türkiye’deki üniversite sınavına hazırlamanın yanı sıra, yükseköğrenimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimize de gerekli yönlendirmeleri yapıyor. 10. sınıfta İngilizce eğitim programlarımız öğrencilerimizi IELTS sınavına, 11. sınıfta ise yoğun bir programla TOEFL sınavına hazırlıyor. Bu program sayesinde 11. sınıfın sonunda yurt dışındaki üniversiteler için gerekli olan TOEFL ve IELTS sınavlarından gereken puanları alabiliyorlar. Çevre Lisesi, ISE (Involve Serve Experience) programı kapsamında yurt dışı üniversitelerinin kriterlerinden biri olan toplumsal sorumluluk projeleriyle 4 yıllık lise eğitimi boyunca öğrencilerin kişiliklerini ve sosyal becerilerini geliştiriyor ve uluslararası projeler, konferanslar, festivaller, çalıştaylar, yarışmalar ve değişim programlarıyla çok yönlü, duyarlı ve global bir vatandaş olma yolunda fark yaratıyor. Bu program öğrencilerimizin yurt dışındaki üniversitelerden onay alma sürecine ciddi bir katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra okulumuz ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinde yükseköğrenim seçenekleri konusunda karar vermek ve başvuru sürecinde destek olmak amacıyla alternatif yurt dışı danışma kurumları sunar. Ayrıca okulumuzda yurtdışı eğitim danışmanı bulunmaktadır.

Yurt Dışında Üniversiteye Yerleşen Öğrencilerimiz

Mert Altınok: Amerika, Yale University - Genetics

Emre Altınok: Amerika, Yale University - Architecture

İnci Özgüneş: Amerika, Point Park University - International Business and Management