Proje ve Etkinlikler

Proje ve Etkinlikler

Okulumuzda Fen Bilimleri öğretimi proje geliştirme süreçleriyle desteklenmektedir. Öğrenciler yıl boyunca geliştirdikleri bilimsel projelerle hem okulumuzun düzenlediği hem de diğer kuruluşların düzenlediği proje yarışmalarına ve bilim şenliklere katılarak projelerini diğer okulların öğrencileriyle paylaşırlar.

Çevre Koleji Bilim Şenliği, her yıl okulumuzda düzenli olarak yürütülen projelerimizden birisidir.

4. sınıf seviyesindeki öğrencilerimiz FEN-BEG sınavlarına katılmaktadırlar. FENBEG, fen okuryazarlığını ölçmek amacı ile daha çok üst düzey düşünme becerilerine odaklanan farklı ve özgün sorulardan oluşturulmuş bir sınav uygulamasıdır. Bu uygulamada öğrenciler soruları çözerken aynı zamanda boya kalemleri ve farklı aparatlar da kullanmaktadır. Bu şekilde öğrenciyi çok yönlü ve çok boyutlu ölçme ve geri bildirim verme imkânı sunmaktadır.