İngilizce

İngilizce

İlkokul İngilizce programının amacı; öğrencilerin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini kademeli olarak geliştirmek, yaş seviyelerine uygun kısa hikâyeleri anlamaları, kendilerini ifade ederken gerekli dil ve kelime bilgisini kullanmalarını sağlamaktır.

Öğrencilerimizin İngilizce dilini sevmeleri en büyük amacımızdır.

Öz güveni gelişmiş bireyler yaratmak için derslerimizde öğrencilerimizi dramatizasyon çalışmalarına katar, rol yapmaya teşvik eder, yaşlarına uygun projeler ürettirir ve bunları sunmaları için ortam sağlarız. Bunlara ek olarak öğrencilerimiz, ilkokulun her sınıf seviyesine özgü çeşitli yarışma ve sahne performanslarına katılırlar.

Ayrıca öğrencilerimiz, ilkokul seviyesinde uluslararası standartta dil becerilerini ortaya koydukları Cambridge YLE sınavlarına katılmakta ve üstün başarılar sergilemektedir. Öğrencilerimiz tüm sınavlarda İstanbul ve Türkiye ortalamasının üstünde sonuçlar elde etmektedir.

3. sınıftan itibaren programa dahil olan ikinci yabancı dil eğitimi ile öğrencilerimiz İspanyolca, Almanca ve Fransızca dillerinden birini seçerek İngilizcenin yanı sıra yeni bir yabancı dil daha öğrenmeye başlayarak kültürler arası farkındalıklarını arttırma fırsatı bulurlar.