Geleceğin Liderleri Buradan Doğar
Geleceğin Liderleri Buradan Doğar

18-19-20 Aralık 2015 tarihlerinde 6. sınıflarla “İzmir Uzay Kampı”na gittik.
“Geleceğin Liderleri Buradan Doğar!” sloganıyla yola çıkan uzay kampı, uzay bilimleri ve teknolojileri hakkında merak edilen her şeyi öğrencilerimize sundu. Öğrencilerimiz, NASA tarafından hazırlanan eğitim simülatörleri ile değişik aktiviteler yaptılar.

Öğrencilerimiz bu simülatörleri birebir kullanarak oldukça eğlendiler. Özellikle “İnsanlı Manevra Ünitesi” ile daha önce NASA astronotları tarafından uzayda kullanılmış ve uzay kampına getirilmiş bir makineyi hareket ettirmenin heyecanını yaşadılar. Diğer yandan yön kaybı hissini anlatan “Çok Eksenli Simülatör-MAT” Ay’da hareket etme hissi yaşatan “1/6 Yer Çekimi Koltuğu” ve Newton’un yasalarını kanıtlayan “Sıfır Yer Çekimi Duvarı” geleceğin bilim adamları olacak öğrencilerimiz için çok güzel birer deneyimdi.

“The Sun” ,“Mercury” ve “Venus” olmak üzere üç takım hâlinde eğitimlerini sürdüren 34 öğrencimizin yaptıkları en önemli görev “Uzay Mekiği Discovery” uçuş göreviydi. Ayrıca öğrencilerimiz, sanal gökyüzünün oluşturulduğu planetaryumu ve “Sihirli Küre”yi inceleme fırsatı buldular.

Kampın sonunda ise, öğrencilerimiz “Uzay Kampı Eğitim Sertifikaları”nı alarak “Uzay Kampı Mezuniyet Töreni”ne katıldı. Sertifikalarını alan öğrencilerimiz, bütün eğitimleri başarıyla geçtikleri için mutlu bir şekilde kamptan ayrıldılar.