Kitap Şenliği

Kitap Şenliği

Yeni nesillere, yarının Türkiye’sinin genç beyinleri olan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okumayı ve kitapları sevdirmek Çevre Kolejinin önemle üzerinde durduğu konuların başında gelir. Bu nedenle on sekiz yıldan bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Kitap Şenliği, okulun önemli organizasyonlarından biridir.

Bugüne kadar İlber Ortaylı, Ahmet Ümit, Sunay Akın, İnci Aral, Varol Yaşaroğlu, Muzaffer İzgü, Gülten Dayıoğlu, Nur İçözü, Tülin Kozikoğlu, Seza Kutlar Aksoy, Behiç Ak, Sevim Ak, Nuri Kurtcebe, Aysel Gürmen, Aytül Akal, Ayla Çınaroğlu, Roger Norman, Defne Ongun ve daha nice değerli yazarı öğrencilerle buluşturan bu önemli etkinlik, her geçen yıl büyüyen bir coşkuyla devam etmektedir.

Öğrencilerimizin hayal dünyalarının aralandığı etkinliğimiz, “Okumak Mesafe Tanımaz” temasıyla pandemi koşullarında da hız kesmeden devam etmiştir. Değerli yazarlarımız, her kademeden öğrencilerimizle çevrim içi buluşmuş ve kitapların sihirli dünyasına yolculuk yapmışlardır.

Kitap Şenliği haricinde her kademede “Okur-Yazar Buluşması” etkinliklerimiz de sene boyunca sürmektedir.

Kitaplarla dolu bir dünyada okuyarak ve yazarak daha güzel bir gelecek yaratabilmek ümidiyle...