MUN - Model United Nations

MUN, Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na dünyanın farklı ülkelerinden lise veya üniversite düzeyinde öğrenciler kendi ülkeleri dışındaki bir ülkenin delegesi olarak katılırlar. Konferansta belirtilen sosyal ve politik konular üzerinde o ülkenin adına konuşup sorunlara o ülkenin bakış açısıyla çözüm arar çözüm önerilerini yazılı olarak sunarlar. Farklı sorunların ele alındığı komitelerde çalıştaylara katılırlar. Çevre Koleji MUN Kulübü öğrencileri de iddialı konuların İngilizce tartışıldığı bu politik platformda genel kültürlerini geliştirirken topluluk önünde konuşma ve farklı uluslara karşı empati kurma becerilerini geliştirirler. Bunun yanında Birleşmiş Milletlerin temel felsefesi olan hoşgörü, özgüven, barış ve dostluk duygularını da tadarak konferansı tamamlarlar.

Okulumuz MUN Kulübü öğrencileri her yıl düzenli olarak Harvard MUN (Amerika) ve dönüşümlü olarak da SAIMUN (İrlanda) ve Haarlem MUN (Hollanda) Konferanslarına katılırlar.