OKUL MÜDÜRÜNDEN

Değerli Velilerimiz,

Zeka gelişiminin % 80’lik kısmı , 7 yaşına kadar tamamlanır. 3 yaşına kadar, bir çocuğun beyni, bir yetişkin beyninden 2.5 kat daha fazla çalışır. 6 yaşına kadar, bir çocuğun beyni, bir profesörün beyninden 2 kat hızlı çalışır. Bu bilimsel veriler, erken çocukluk dönemi eğitiminin öneminin anlaşılması için, küçük ama önemli örneklerdir.

Çevre Koleji Anaokulları, bu kritik dönemde, çocuklarımız için özel olarak hazırlanmış fiziksel ortamlarda, sosyal, duygusal, zihinsel, fiziksel gelişimlerini destekleyici oyun ve eğitim ortamları sunar. Anaokullarımız, her çocuğun biricik ve farklı oldukları temelinden hareketle, bütün zeka alanlarına hitap eden ‘’Yaratıcı Oyun Ve Çoklu Zeka ,, programını, kendi kurumsal kültürüyle harmanlayarak kullanmayı uygun bulmuştur. Okul öncesi dönemde en üst düzeyde olan merakın, çocuğun kalıcı öğrenmesinde çok önemli olduğunu düşünürüz. Çocuklarımızın öğrenme düzeylerine göre, özel olarak seçilerek hazırlanan görsel, işitsel ve duyusal uyaranlar ile, merak ve öğrenme isteklerini destekler, öğrendikleri her şeyi, bir sonraki öğrenme süreci için bir alt basamak olarak kullanırız. Müzik , Perküsyon , Görsel Sanatlar,Yüzme, Beden Eğitimi,Satranç branş dersleri ; Bale, Modern Dans , Jimnastik, Piyano kulüp çalışmaları eğitim programımızın çok önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

Çevre Koleji Anaokulları olarak, ilk kez sosyal ortama giren çocuğun, kendini güvende ve rahat hissedebileceği ve öğretmeni ile sağlıklı bir bağlanma süreci yaşayabileceği ortamı hazırlamak temel önceliğimizdir. Alanında uzman, deneyimli kadrosu ile hazırlanmış akademik program ile, mutlu, sorumluluk sahibi, farkındalığı yüksek, özgüveni oturmuş, ikinci bir dille kendini rahatça ifade edebilen, sosyal yönü kuvvetli, kendine, çevresine ve yaşadığı dünyaya duyarlı bir dünya vatandaşı yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Bizleri daha yakından tanımak amacıyla okulumuzu ziyaret ettiğinizde , sizlerle daha detaylı paylaşımda bulunmaktan , sizi ve çocuğunuzu da bu mutlu ailenin bir parçası olarak görmekten onur duyacağız.

Saygılarımla.

Meral GÜNER