Bilim Fuarı – Bilim ve Teknoloji Haftası

Çevre Koleji 22. Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri bu yıl 8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Etkinliklerimiz, 1. sınıftan lise öğrencilerimize yaklaşık 1.000 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliklerin ilk gününde 5 ve 6. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı bilimsel çalışmalardan oluşan yaklaşık 55 proje, fuaye alanında sergilendi. Öğrencilerimizin çalışmalarındaki yaratıcılık ve bakış açısı, deneyimlerini diğer öğrenciler, konuklar ve bizler ile paylaşmadaki becerileri çok etkileyiciydi.

Etkinliklerin ikinci günüde Dr. Yavuz Oğuz Uca’nın katılımı ile 8, lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerimiz bir söyleşi gerçekleşti. Söyleşide Biyoteknoloji, Biyonanoteknoloji, DNA Nanoteknolojisi ve Nanotıp konularında paylaşımlar gerçekleşti. Dr. Yavuz Oğuz Uca; öğrencilerimize akademik alandaki çalışmaları, gelecek yıllarda karşımıza çıkabilecek yeni bilimsel çalışma alanları, kariyer planlama ve fırsatları hakkında bilgiler verdi.

7. sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz bilgi ve anlık görev performanslarının değerlendirildiği bilim ve teknoloji yarışmasında tüm 7. sınıflarımız bilgilerini ve becerilerini yarıştırma fırsatı buldular. Kıyasıya geçen yarışmada öğrencilerimiz sorulan soruları cevaplamanın yanında takım çalışması, tasarım ve yaratıcılık becerilerini yarıştırdı. Oldukça eğlenceli ve heyecanlı anların yaşandığı yarışmada öğrencilerimiz, takım çalışmasının başarıya dönüşmesine iyi birer örnek oldular.

4. sınıf öğrencilerimiz Croda Kimyadan gelen danışmanları ile bilimsel süreçleri deneyerek, ölçümler yaparak, sonuçlar çıkartarak kimya laboratuvarımızda eğlenceli deneyler yaptılar.

Bilim ve Teknoloji Haftası etkinleri kapsamında Bilişim Teknoloji Bölümümüzün planladığı birçok özel etkinlik öğrencilerimizle buluştu.

Öğrencilerimiz, 2 gün süren Teknoloji Fuarında yıl boyunca hazırlıklarını sürdürdükleri çalışmaları sergileme fırsatı buldular. Öğrenci, veli, öğretmen ve dış katılımcıların da ziyaretine açılan sergi ve sunumlarda yapılan tüm çalışmaların deneyimlenmesi ve sergilenmesi proje sahibi öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Virtual Reality Deneyim Alanı öğrencilerimizden çok yoğun ilgi gördü. Metaverse eğitimleri kapsamında öğrencilerin yıl içerisinde tasarladıkları sanal dünyayı ziyaretçilerimiz deneyimleme fırsatı buldu. 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz Coding Challenge etkinliği ile kıyasıya mücadele ederek sınıflar arası şampiyonada performanslarını sergilediler.

Öğle aralarında gerçekleşen Robot Futbol Maçları etkinliği kapsamında okulumuz öğrencileri robotları kodlarla hareket ettirerek çok heyecanlı ve bir o kadar da eğlenceli vakit geçirdiler.

4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine Bilişim Suçları ve Siber Güvenlik konularında seminer verildi. Seminerimiz Bilişim Suçları Büro Amirliğinden polislerin katılımı ve sunumu ile gerçekleşmiştir. Polislerimiz sunumda gerçek hayattan tecrübeler aktararak öğrencilerimizin bilinçlenmesine ayrıca ışık tutmuşlardır.

İdari katta sergilenen Grafik Tasarım Dijital Sergisi ise her gün farklı bir tema ile ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Manipülasyon Teknoloji Bağımlılığı, Dijital Vatandaşlık gibi farklı temalarla gerçekleşen sergilerimiz, hafta boyunca ziyaretçiler için sergilendi.

22. Bilim ve Teknoloji Haftamızın kapanış ve ödül töreninde Sayın Prof. Dr. Serkant Ali Çetin’i onur konuğumuz olarak ağırladık. Konuğumuz, Türkiye’de ve Dünyada fizik biliminin yeri, CERN ve Atlas Deneyleri ve atom altı parçacıklar hakkında öğrencilerimizle etkileyici bir sunum gerçekleştirdi. Dolu dolu geçen bir haftada öğrencilerimiz, hazırladıkları proje ve performanslar ile bizleri gelecek nesillere duyduğumuz güven konusunda yine şaşırtmadı. Yapılan çalışmaların jüri değerlendirmeleri sonucunda belirlenen ödüller, konuğumuz ve idarecilerimiz tarafından ödül töreninde öğrencilerimize verildi. Törenimizin son bölümünde ise okulumuzu San Remo Müzik Festivali’nde temsil eden Polifoni Takımımız ve şefleri Müzik Öğretmenimiz Ekrem Yanık, konuklarımıza bizleri gururlandıran performanslarını sergilediler.