Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli Kangourou Sans Frontieres Derneğine bağlı olarak 80'den fazla ülkede uygulanıyor. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşuyor.  Kanguru Matematik Sınavı uygulandığı ülkelerde genellikle üniversiteler, matematik dernekleri, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından organize ediliyor.

Türkiye'de Kanguru Matematik Sınavı 6 yıldır MEB onayıyla yine farklı üniversitelerden ve okullardan akademisyen ve öğretmenler tarafından organize ediliyor.

Yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek eskiden beri tüm dünyada var olan bir düşüncedir. “Kanguru Matematik Sınavı” da her yıl 6 milyon civarı katılan öğrenci sayısıyla yaygın ve önemli bir matematik yarışmasıdır. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hâle getirmeyi hedeflemektedir.