Çevre Koleji Geleneksel Bilim Fuarı ve Bilim - Teknoloji Haftası Etkinlikleri
Çevre Koleji olarak bilimsel çalışmalarının öneminin farkındayız. Özellikle ilk ve ortaokul döneminde yapılan bu çalışma ve yönlendirmelerin öğrencilerimizin gelecek yaşantılarında, kariyer planlama ve meslek seçimi konusunda faydalarını görüyoruz.
Bilim Fuarı ve Bilim - Teknoloji Haftası etkinliklerini her yıl geleneksel olarak gerçekleştirmede temel amacımız; çevresini doğru bir şekilde gözlemleyebilen, gözlemlerinin doğruluğunu sorgulayan, problemleri belirleyebilen, olası çözümler üretip bunları deney ve gözlemler ile test edebilen ve farklı çözümler sunan öğrenciler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin bulundukları toplumlar içerisinde fark edilen ve lider birer birey olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.
Bu amaç doğrultusunda her yıl 8 – 14 Mart haftasında Bilim Fuarı ve Bilim ve Teknoloji haftası etkinliklerimizde 4. sınıftan 8. sınıf seviyesine kadar birçok farklı etkinlik gerçekleştiriyoruz.
2019 yılında gerçekleştirdiğimiz Bilim Fuarı ve Bilim ve Teknoloji haftası etkinliklerine ait içerik ve resimler aşağıda paylaşılmıştır.
Çevre Koleji 18. Bilim Fuarı ve Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında 8 - 14 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 4. sınıftan 8. sınıfa 710 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler bir hafta süre ile gerçekleştirildi.
Fuarımızın ilk gününde 4. sınıf öğrencilerimiz, Croda Kimya’dan gelen danışmanları ile bilimsel süreçleri denedi, ölçümler yaptı ve çıkardıkları sonuçlarla kimya laboratuvarımızda eğlenceli deneyler gerçekleştirdiler.
8. sınıf öğrencilerimiz ile Prof. Dr. Kazem Azizi ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz evrenin oluşumu, geleceği, maddenin doğası, atomların oluşumu, yeni keşfedilen atom altı parçacıklar, CERN ve PANDA deneylerinin amaçları ve bilim dünyasına kazandırdıkları ile ilgili birçok bilgi edindiler.
7. sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz bilgi ve anlık görev performanslarının değerlendirildiği bilim yarışmasında, tüm 7. sınıflarımız bilgilerini ve becerilerini yarıştırma fırsatı buldular. Kıyasıya geçen yarışmada öğrencilerimiz, sorulan soruları cevaplamanın yanında takım çalışması, tasarım ve yaratıcılık becerilerini yarıştırdı. Oldukça eğlenceli ve heyecanlı anların yaşandığı yarışmada öğrencilerimiz, takım çalışmasının başarıya dönüşmesine iyi birer örnek oldular.
5 ve 6. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı bilimsel çalışmalardan oluşan yaklaşık 45 proje fuaye alanında sergilendi. Öğrencilerimizin çalışmalarındaki yaratıcılık ve bakış açısını sergilemedeki becerileri fuarımızı ziyaret eden konuklarımız ve bizler için çok etkileyiciydi.
Etkinliğimizin son günü olan 14 Martta Doç. Dr. Fabienne Dumoulen öğrencilerimiz ile buluştu. Konuşmasında kanserli doku oluşumu ve kanser tedavisinde kimyasallar ile kullanılabilen ışın tedavisinin öneminden bahsetti. Gebze Teknik Üniversite’sinde Kimya endüstrine yönelik yaptıkları ARGE çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.
8. sınıf öğrencilerimizin müzik performansı ile devam eden törenimizde projeleri ile dereceye giren 5-6. sınıf öğrencilerimiz ve 7. sınıf “Bilim Yarışması”nda derece alan öğrencilerimize ödülleri verildi.