ERENKÖY ANAOKULU

Anaokulu Öğrencilerimiz “Ağaç Evlerde Yaşam”ı Keşfetti

Uygulamalı eğitimin, modern eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğu bilinciyle hareket eden Çevre Koleji, “GEMS Programı” kapsamında, anaokulu öğrencilerine doğal yaşamda öğrenme fırsatı sunan “Ağaç Evler” konusunu işledi.

Çevre Anaokulları, “GEMS Programı” çerçevesinde “Ağaç Evler” konulu dersi doğal yaşamda uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

Ekim ayı boyunca gerçekleşen dersler, öğrencilerimize, çevreye karşı duyarlı ve çevre bilincine sahip bireyler olarak yetişme, fen ve matematik becerilerini ve tüm gelişim alanlarını destekleyecekleri aktiviteler yapma olanağı sağladı.

Ağaç ve bitkiler hakkında genel bilgilendirmenin yapıldığı uygulamalı derslerde öğrencilerimize ağaçların yapısı, kaç bölümden oluştukları ve ağaçların canlılar için önemi hakkında bilgiler verildi.

Doğal ortamda ağaçları keşfeden anaokulu öğrencilerimiz, ağaçta bulunan delikleri grup çalışması halinde sayarak matematik çalışması yaptılar. Daha sonra karton kolilerden ağaç yaparak öğrendikleri bilgileri pekiştirme fırsatı yakaladılar.

“GEMS” uygulamaları kapsamında geçen derslerde ayrıca “Ayılar, Rakunlar ve Baykuşlar”  ile  “Rakun Yiyecek Avı”  drama çalışmaları yapıldı.  Öğrencilerimizin matematik gelişimine destek sağlayan uygulamalarda, toplanmış fıstık ve cevizleri sayma, toplama çıkarma ve gruplama çalışmaları yapıldı. Doğal yaşamdaki canlıların yaşamı hakkında bilgi edinmeyi amaçlayan uygulamalı derslerde Çevre Koleji öğrencileri keyifli bir öğrenme süreci tecrübe etti.