ERENKÖY ANAOKULU

Karınca Evleri

Çevre Koleji Anaokullarında, “GEMS Programı” (Uygulamalı Eğitim) kapsamında nisan ayı boyunca gerçekleştirilen derslerin konusu bu defa “Karınca Evleri”ydi.

Karıncaların dünyasına yolculuk, ilk gün okul giriş kapısından orta grup sınıflarımıza kadar birbirini takip eden karınca görselleri ile başladı. Öğrencilerimizin bu ilginç karşılamayla çok heyecanlandıklarını ve karıncalara olan meraklarının arttığını gözlemledik. Karıncaların ilginç dünyasına yolculuğumuzda kaynak kitaplar ve internet üzerinden araştırmalar yaparken; erkek ve dişi karıncaların vücut yapısı, güçleri, toprak altındaki evleri, tünelleri ile düşman karıncalar ve karıncaların savunmaları,  yaşam süreçleri gibi birçok konu hakkında bilgi topladık.

Okulumuz bahçesindeki karınca yuvalarını inceleyip beslenmeleri için bu yuvalara şeker vb. yiyecekler koyduk. Sınıfımızda karınca çiftliği oluşturduk ve bunları her gün gözlemleme fırsatı bulduk.

Tasarladığımız karıncalar ile çeşitlerine, renklerine, büyüklüklerine göre sayma, gruplama simetri çalışmaları yaptık; “Yaprak ve Karınca Oyunu” oynadık.

Fen-matematik etkinliklerinin de desteğiyle karıncaların muhteşem yaşam şekillerini öğrendik.