ÇEVRE ORTAOKULU

Çevre Öğrencisi Ayrıcalığı: Görgü ve İncelik Kuralları Eğitimi

“Yaşam Boyu Öğrenme Modeli” kapsamında, Rehberlik Servisi tarafından organize edilen “Görgü ve Zarafet Kuralları Eğitimi” tamamlandı. Okulumuz 6. sınıf öğrencilerimize sunduğumuz bu kişisel gelişim eğitimini, alanında uzman Meltem Yaprak Darcan yürüttü.

8 ders saati boyunca öğrencilerimize, bedenin uygun duruşu, yürüyüş tarzımızın çevremizdekilere verdiği mesajlar, beden dilinin anlattıkları, sofra düzeni ve yemek adabı, davetlerdeki davranış adabı,farklı ortamlara uygun giyim-kuşam seçimi ve öz bakımın önemi aktarıldı. Çeşitli uygulamalar, dramatizasyonlar ve örnek yaşam olayları ile zenginleşen eğitime öğrencilerimiz büyük bir ilgi ile katıldılar, ders notlarını ve katılım belgelerini alarak eğitimi tamamladılar.

Sosyal yaşamda sergilediğimiz görgü ve zarafet davranışları ile Çevre Öğrencisi olmak her ortamda ayrıcalıktır.